17 Şubat 2011 Perşembe

Umaykut Online

Her gün sizlere araştırıp,özenle paylaştığımız oyunlarda sıra Umaykut Online'da.


 Umaykut Online, Türk Orta Asya tarihini konu alan ve tamamen ücretsiz olan bir tarayıcı tabanlı devasa çevrimiçi strateji oyunudur.


Umaykutun öyküsü ;



Tarrihimiz parıldar zafer öyküleriyle. Hiç bir kavim duramazdı önümüzde. Lakin şimdi bir millet, çok devletiz. Yayımız kopuk, kılıcımız kırık, kavmimiz dağınık... Artık elimizde bir parça umut, bir de unutulmuş görkemimizin gölgesi kaldı.
Umalım ki Tengri kutunu yeniden bağışlasın yüzümüze. Işığın derinliklerinden ulu bir han göndersin bize. Tüm ulusumuzu birleştirip, tek bayrak altında toplasın diye.

Umalım ki Tengri, kutunu bağışlasın hepimize. “
Birlik Ağıtı – Kayıp Orhun Kitabeleri VII. Anıt
Kimse bu anıtların nereden geldiğini ve kim tarafından yazıldığını bilmiyordu. Göktürk çobanlarının bir mağarada bulduğu bu anıtlar apaçık bir şekilde saklanmaya çalışılmıştı. Bu yüzden onlara unutulmuş anıtlar dendi. İnanılan oydu ki, onlar kayıp Orhun kitabeleriydi.
Anıtların bulunuşu Göktürk hanedanında büyük şaşkınlığa ve hayranlığa yol açtı. Ticaret kervanlarının taşıdığı fısıltılar ile önce Hunlar, sonra Selçuklular anıtların bulunduğunu öğrendiler. Hepsi bu olayı tanrının açık bir işareti olarak görüyordu. Hepsi inanıyordu ki zamanında bu anıtları kim gizlediyse, Türklerin birleşmesinden korkmuştu. Ve hepsi inanıyordu ki, artık tanrı Türklerin birleşmesini istiyordu.
Çünkü hepsi, 7. Kitabeyi, “Birlik Ağıtı”nı okumuştu.
Şimdi geriye tek bir soru kalıyordu... Anıtın işaret ettiği lider kim olacaktı? Türkleri birleştirebilecek o kutlu komutan, “Uluhan”, hangi hükümdar olacaktı?

Oyundan bir kaç fotoğraf ;



Selçuklular


Göktürkler


Hunlar







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz başarıyla gönderilmiştir.